28 Ağustos 2011 Pazar

Banana Fritter (Muzlu Tatlı) İspanya

Malzemeler:

Un 11 çorba kaşığı (100 gr.)
Tuz 1 çimdik
Yumurta 1 adet
Yumurta akı 1 adet
Süt 6 çorba kaşığı
Toz şeker 1 çorba kaşığı
Rom (Kanyak da olabilir) 3 çorba kaşığı
Muz (Olgun, dörde bölünmüş) 6 adet
Yağ (Kızartma için)
Tereyağı (Erimiş) 1 kaşık
Pudra şekeri (Servis için)


Yapılışı:

Unla tuzu derin bir kaba eleyin.
Yumurta ve erimiş tereyağını una katarak sütle karıştırın.
Düzgün bir sıvı elde edinceye kadar çırpın.
Başka bir kapta toz şekerle rom veya kanyağı karıştırıp içine muz parçalarını atın. Bir kenara koyarak 30 dakika dinlendirin.

Bademli Çorba

Malzemeler:

150 gram badem içi,
250 gram beyaz üzüm,
2 diş sarımsak,
bir dilim bayat ekmek,
birkaç damla sirke,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
4 dilim ateşte veya zeytinyağında kızartılmış ekmek
bir tutam tuzla karabiber.

Yapılışı:

 Bayat ekmeği ılık suda ıslatın sonra sıkıp ufalayın. Bademleri iki dakika kadar kaynar suda tuttuktan sonra çıkartıp zar gibi ince kabuklarını soyun ve kurumaları için birkaç dakika fırına koyun. (Kızarmamalarına dikkat edin). Fırından çıkardıktan sonra bunları bir havana boşaltın. Ufalanmış bayat ekmeği, karabiberi, bir tutam tuz ve ayıklanmış sarımsaklarla birlikte bademlere katarak bunları bulamaç haline gelinceye kadar iyice dövün.
Karışım bulamaç haline gelince bir tencereye boşaltın. Üzerine dört kaşık zeytinyağıyle dört bardak su kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun. Ve kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra tadına bakın, tuzu az geldiği takdirde yeteri kadar tuz katın ve tencereyi ateşten indirin. Çorbaya birkaç damla sirke de kattıktan sonra çorba kâsesine boşaltın. Kâselere üzüm tanelerini de wserpiştirdikten sonra kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte sıcak sıcak servis yapın.
istenildiği takdirde ekmek dilimleri çorbanın içine de atılabilir.

Kızarmış Ekmekli Escalivada


Malzemeler:

    2 Adet Patlıcan
    2 Adet Kırmızı Biber
    3 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
    1 Baş Sarımsak

Yapılışı:
Biber ve patlıcanları közleyip, kabuklarını soyup ve ince ince doğruyorsunuz.
Sonra sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırıp, kızartılıp üzerlerine bir domates halkası konmuş ekmelerin üzerine yerleştirerek servis yapıyorsunuz.

26 Ağustos 2011 Cuma

İspanyol omleti

                                                                                    Malzemeler:

    4 Adet Patates
    4 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
    2 Adet Kuru Soğan
    Yeteri kadar Tuz
    Yeteri kadar Karabiber
    4 Adet Yumurta
    3 Dal Taze Soğan Sapı

Yapılışı:

Patatesleri yıkayıp, kurulayıp, soyun. İnce halkalar halinde doğrayın.
Tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin.
Zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğanları kavurup patatesleri ilave edin.
Patatesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın.
Kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın. Karıştırma kabının içinde yumurtaları çırpın.
Kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın. Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın.
Patatesleri ve yumurtaları tavaya dökün. Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
Ateşten alıp omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin.