Malzemeler:
4 Adet Patates
4 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
2 Adet Kuru Soğan
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
4 Adet Yumurta
3 Dal Taze Soğan Sapı
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp, kurulayıp, soyun. İnce halkalar halinde doğrayın.
Tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin.
Zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğanları kavurup patatesleri ilave edin.
Patatesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın.
Kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın. Karıştırma kabının içinde yumurtaları çırpın.
Kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın. Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın.
Patatesleri ve yumurtaları tavaya dökün. Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
Ateşten alıp omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder